top of page
Utbildningslandslaget (2).png
CERTIFIERAD UTBILDNING

Asbestutbildning – boka kurs och webbutbildning om asbest

Image by Scott Blake

Varmt välkommen till oss på utbildningslandslaget! 

Hos oss kan du boka asbestutbildningar som ger dig full kompetens att sanera asbest i olika miljöer, med olika metoder. Våra lärare är självklart certifierade och ger intressanta lektioner. 

 

Välj mellan allmän asbestsanering, kompletterande, full kompetens med anpassad längd och full kompetens. Hitta en utbildning nedan som passar dig! Vi finns tillgängliga för att svara på frågor.

Våra asbestutbildningar

Inom området asbestutbildning har vi olika kurser att välja mellan. De olika kurserna ger olika kompetenser och har med längd, pris och innehåll att göra. Du kan välja beronde på din arbetssituation och behov av utbildning.

Full kompetens (4 dagar).

Vår kurs för Asbestsanering full kompetens är en omfattande utbildning som förbereder dig för att bli en duktig asbestsanerare. Kursen innehåller praktiska moment som du måste bemästra i din roll som asbestsanerare. Efter avslutad kurs erhåller du ett diplom som bekräftar din fullständiga kompetens inom asbesthantering.

Asbestsanering Full Kompetens med anpassad längd (2 dagar).

Vår kurs med full kompetens med anpassad längd lär dig arbeta med asbestsanering i utomhusmiljöer och andra miljöer, som inte kräver luftsluss.

Allmän kurs (1 dagar).

Vår allmänna kurs är utformad för att ge en omfattande förståelse för asbest och dess risker. Grundläggande information om asbesthantering, lagstiftning, säkerhetsåtgärder och användning av skyddsutrustning.

Kompletterande kurs (1 dagar).

För dig som redan är utbildad asbestsanerare erbjuder vår kompletterande kurs för att säkerställa att din kunskap är aktuell och relevant. Detta behöver genomföras 5 år efter senaste asbestutbildning.

Kort om asbest

Asbest har det senaste århundradet använts flitigt i byggandet av nya hus. Dess egenskaper som byggmaterial i teknisk bemärkelse och dess isolerande egenskaper gjorde att asbest användbart i hela byggbranschen. 2005 förbjöds dock asbest i hela EU, med anledning av det är cancerframkallande.

 

I äldre hus runt om i Sverige förekommer asbest regelbundet och kräver omfattande kunskap för att saneras. Utbildningslandslaget ger dig den kunskapen.

Trappstege

Hälsofarligt boende

Asbest är helt ofarligt när det är kapslat. Det är först när materialet rubbas genom städning, rivning eller renovering som dammpartiklar kan lösgöras och andas in. Exponering kan leda till allvarliga lungproblem, däribland lungfibros och cancer. Mikroskopiska asbestfibrer kan fastna i lungorna och orsaka ärrbildning, vilket leder till andningsbesvär. 

Utbildningslandslagets saneringsutbildning fokuserar på att minimera riskerna och följa strikta säkerhetsprotokoll för att skydda dig och andra.

Moderna lokaler eller lärarledd onlineutbildning

Vår asbestutbildning strävar efter att erbjuda flexibilitet för att passa dina behov och förutsättningar, alla bor inte i Stockholm. För de som föredrar lektioner i klassrum har vi moderna och optimalt utrustade lokaler i Skogås, där våra erfarna lärare skapar en engagerande lärmiljö. Här får du möjlighet att delta i praktiska övningar och diskussioner för att förstärka dina färdigheter.

För de som föredrar bekvämligheten med att studera hemifrån erbjuder vi distansutbildningar online. Denna flexibilitet gör det möjligt för yrkesverksamma att anpassa sin utbildning efter sina arbetsscheman och ge andra deltagare möjlighet att studera var de än befinner sig.
 

Intresserad av att veta mer? 

Vad får du lära dig på en asbestutbildning?

Nedan får du en generaliserad bild av vår utbildning som ger full kompetens.

 

 • Kunskap om gällande föreskrifter.

 • Kunskap om vad asbest är, dess egenskaper och dess förekomst.

 • Hälsoeffekter och insikt om hälsorisker med asbest.

 • Skyddsåtgärder.

 • Saneringsåtgärder.

 • Nödfallsåtgärder.

 • Kunskap om olika arbetsmetoder.

 • Kontrollåtgärder.

 • Handhavande av maskinell och personlig utrustning.

 • Kunskap om arbetsmetoder och avfallshantering.

 • Bestämmelser om medicinska kontroller.

 • Praktiska tillämpningsövningar av asbestrivning/rivningsteknik.

Certifierade lärare och intressanta kurser

Alla lärare i Utbildningslandslaget är givetvis experter på sina områden. Mellan kurstillfällena arbetar de i byggbranschen. Efter tusentals arrangerade kurser kan vi med stolthet säga att vi har den erfarenhet och kunskap som krävs för att lära ut hur man sanerar asbest. 

 

Efter genomförd kurs med godkänt resultat får elverna ett diplom som visar vilken kompetens de besitter. Vi förstår vikten av en heltäckande utbildning, då konsekvenserna av bristfällig inlärning om ett hälsofarligt ämne, kan få stora konsekvenser.

 

Tveka inte att höra av dig till oss om du vill ta steget mot en säkrare vardag inom byggbranschen. Boka asbestutbildning idag! 

bottom of page